Növényi hyaluron- a legnagyobb blöff

A lézer forradalma
2017-09-17
A lézer forradalma
2017-09-17

A közelmúltban néhány kozmetikai gyártó elkezdett forgalmazni ” növényi eredetű ” hyaluronsavat, amit a valódi hyaluronsav természetes alternatívájaként hirdetnek. Ez elsőre nagyon jól hangzik, de valójában a fogyasztók megtévesztéséről van szó. A növényi hyaluronsav nem más, mint egy olcsó növényi bőrhidratáló. A gyártók teljes mértékben elhallgatják, hogy a vízmegkötő hatása meg sem közelíti a valódi nátriumsó alapú (NA) NA hyaluronét. A növényi eredetű hyaluronsav általában a Cassia Angustifolia mag kivonatából készül. Ezt az indiai gyógynövényt emésztőrendszeri betegségek során alkalmazzák a gyomor és bélrendszer víztartalmának növelésére.

A növényi hyaluronsav tehát határozottan nem alternatívája a biotechnológiai úton előállított, NA hyaluronsavnak.

Tanulmányok igazolják, hogy a valódi NA hyaluronsav 25-35 szörösen nagyobb vízmegkötő képességgel rendelkezik. A növényi poliszacharidok molekulatömege jóval nagyobb, ami megnehezíti a bőrbe való bejutásukat. Anti-aging szempontból különösen fontos, hogy kis molekulatömegű legyen a hyaluronsav, hiszen csak így képes mélyebbre jutni a sejtekbe és tartós hatást kifejteni a ráncok ellen.

A növényi hyaluronsav tehát egy egyszerű hidratáló krém hatásával ér fel, amihez képest viszont meglehetősen drága. Ne hagyjátok megtéveszteni magatokat! Mielőtt kozmetikumot vásároltok alaposan vizsgáljátok meg az összetevők minőségét!!!